Home / Amenajari / Amenajari exterioare / Pergole de gradina – Foisoare
pergole-de-gradina-cu-coloane-romane

Pergole de gradina – Foisoare

Elemente arhitecturale precum pergole de gradina sunt obiecte decorative deosebite ce delimiteaza spatiile mari si mici din jurul casei si infrumuseteaza privelistea cotidiana. Sunt accesorii inedite care transforma universal din jurul casei intr-un decor stilat, de inspiratie romantica. Alaturi de pergole de gradina, peisagistii va sugereaza foisoare retro, hamace comode, leagane colorate, scrancioburi ca-n copilarie, deci amenajari tematice si decoratiuni originale, toate pentru a va personaliza locul de odihna si de relaxare, pentru a va crea propria lume verde, plina farmec si culoare.

Cand ne referim la pergole de gradina, este evident ca vorbim despre amenajari exterioare, menite sa redea ambianta placuta a regiunilor calde si experienta vizuala agreabila a zonelor luxuriante, cu plante si flori deosebite. Ele marcheaza amplasamente privilegiate, langa intrarile in case si verande, in zonele insorite de terase sau in centrul unei amenajari de gradina.

Trebuie tinut seama la alegerea de pergole ca fiecare casa are personalitatea ei, ca fiecare proiect are un stil arhitectonic si o dominanta peisagistica. Acestea vor fi respectate, pentru armonie si frumusete in ansamblul ce urmeaza sa fie realizat.

Dragostea de frumos este inglobata in aceste pergole de gradina, ele fac parte din viata noastra inca din perioada romana. Antichitatea a fost perioada in care o pergola era sursa de umbra si de reverie, locul unde plante exotice si flori multicolore formau o oaza de odihna si de confort, departe de priviri indiscrete si de zarva.

Dincolo de importanta estetica, la pergole de gradina trebuie luata in seama si utilitatea variata. Ele pot servi drept acoperis verde pentru un picnic relaxant, umbrar natural in zilele calduroase, loc de parcare pentru biciclete sau alte mijloace de transport ale membrilor familiei. Sunt indicate pentru control si filtrare de instensitate a luminii, cand se realizeaza tavane transparente sau sere pentru anotimpul rece.

Apelati la specialisti cand alegeti diferite modele si materiale pentru pergole de gradina. Se potrivesc minunat cu acoperisuri transparente, cu spatii vitrate de mari dimensiuni, orientate in concordanta cu spatiile de terase exterioare. Ele asigura aerisire si racoare pe orice vreme. Materialele utilizate pentru realizarea unor pergole de gradina moderne sunt diverse, in functie de caracteristicile locului unde urmeaza ca acestea sa fie montate. Solutia clasica este bazata pe lemn, dar in ultimii ani se prefera fibra de sticla si materiale compozite, pentru ca sunt mai rezistente, au greutate redusa si sunt disponibile intr-o gama larga de culori si texturi.

Despre novakim

La noi gasiti idei inovatoare si solutii noi, adaptate la modul de viata al omului modern. Fiecare client primeste solutii personalizate, consultanta de specialitate, transport si montaj gratuite pentru oricare dintre produsele comandate...Fiecare persoana cu care colaboram este unica, dar toate regasesc la Novakim calitatea deosebita a unor produse care inglobeaza tehnologie, creativitate si precizie. Apelati la specialistii nostri pentru proiectele dvs. in domeniile constructii civile si industriale, design, logistica, peisagistica, lucrari de amenajari interioare si exterioare.

Puteti cauta si aici...

Fantani arteziene de gradina PARISIENNE

Fantani arteziene de gradina – Modele si conceptie

DTot mai multi oameni sunt preocupati de amenajari exterioare pentru a infrumuseta spatiul in care traiesc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *