Home / Amenajari / Amenajari exterioare / Piatra decorativa de exterior – Placari exterioare
piatra decorativa de exterior

Piatra decorativa de exterior – Placari exterioare

Una dintre cele mai mari dileme cu care se confrunta proprietarii care decid sa renoveze un apartament este alegerea intre materialele clasice, naturale si cele moderne, artificiale.

Clientii nostrii au rezolvat destul de repede aceasta dilema. Ei au dorit sa foloseasca piatra decorativa ca material de finisaj in mai multe incaperi ale apartamentului lor. Hotararea era luata inca de la inceputul lucrarilor de renovare. Dar de-abia cand au comunicat acest lucru arhitectilor care se ocupau cu planurile reamenajarii, ei au aflat ca au la indemana mai multe posibilitati in acest sens.

Ceea ce le-a retinut atentia din informatiile oferite de arhitect, au fost doua din materialele care imita piatra naturala: piatra decorativa artificiala si cea reconstituita. Piatra decorativa artificiala este fabricata din fibra de sticla, poliester si particule de piatra naturala, in timp ce piatra decorativa reconstituita este alcatuita din elemente naturale macinate si recompuse. Cand au vizitat magazinele de specialitate, au constatat ca cele doua materiale concureaza cu succes piatra naturala din punct de vedere stilistic, in timp ce pretul este la jumatate.

Caracteristici piatra decorativa de exterior

– usor de montat.

– montajul se poate face pe orice tip de suprafata, nefiind nevoie de pregatiri ale acesteia.

– se poate folosi atat pentru finisajele interioare, cat si pentru cele exterioare.

– rezistenta la socuri, la raze UV si la pete.

– nu necesita aproape nicio intretinere si are o durata de viata foarte lunga.

Montaj piatra decorativa

Etape de lucru

1. Pregatirea suprafatelor

Cu toate ca suprafata de montaj nu necesita nicio pregatire prealabila, in cazul de fata aceasta a fost realizata in zonele superioare ale peretilor, acolo unde placarea se termina.

2. Realizarea instalatiei electrice

Inainte de inceperea placarii peretilor, au fost trase cablurile electrice. Pentru ca placarea sa nu fie afectata, cablurile au fost trase prin santuri sapate in pereti. Santurile au fost nivelate cu glet.

3. Aplicarea placilor

Suprafata de montaj a fost stabilita in functie de latimea placilor din piatra artificiala. Montajul a inceput de la baza peretelui si a continuat pe aproximativ 65% din suprafata acestuia (14 randuri de placi).

4. Chituirea rosturilor

Forma usor neregulata a placilor a condus la aparitia unor rosturi in procesul de montaj. S-a decis chituirea acestora pentru a se conferi continuitate suprafetei. S-a folosit chit de culoare alba.

5. Curatarea suprafetei

Imediat dupa ce chitul de rosturi a fost aplicat, surplusul a fost inlaturat cu o carpa uscata. Operatia a fost facuta atata timp cat chitul si-a pastrat aspectul pastos.

6. Construirea raftului

In extremitatea superioara a zonei placate a fost construit un mic raft din profile metalice si gips-carton. Acesta are rolul sa incadreze vizual zona finisata cu piatra decorativa artificiala.

Despre novakim

La noi gasiti idei inovatoare si solutii noi, adaptate la modul de viata al omului modern. Fiecare client primeste solutii personalizate, consultanta de specialitate, transport si montaj gratuite pentru oricare dintre produsele comandate...Fiecare persoana cu care colaboram este unica, dar toate regasesc la Novakim calitatea deosebita a unor produse care inglobeaza tehnologie, creativitate si precizie. Apelati la specialistii nostri pentru proiectele dvs. in domeniile constructii civile si industriale, design, logistica, peisagistica, lucrari de amenajari interioare si exterioare.

Puteti cauta si aici...

Fantani arteziene de gradina PARISIENNE

Fantani arteziene de gradina – Modele si conceptie

DTot mai multi oameni sunt preocupati de amenajari exterioare pentru a infrumuseta spatiul in care traiesc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *