Home / Amenajari / Amenajari interioare / Piatra decorativa de interior
Piatra decorativa de interior VENEER

Piatra decorativa de interior

Amenajarea casei, redecorarea apartamentului, crearea unui ambient original pentru caminul propriu sunt proiecte de suflet, pe care oamenii le abordeaza cu seriozitate si implicare. In acest context piatra decorativa de interior este unul dintre cele mai importante elemente vizuale, deoarece dicteaza dominanta coloristica si stilistica.
Alegerea nuantelor si materialelor potrivite pentru aceste importante lucrari de montaj trebuie adaptata conditiilor de calitate si restrictiilor de pret. Fireste ca o piatra decorativa de interior bine aleasa asigura un design exceptional, o alura eleganta pentru orice ambient.
Dar deciziile estetice trebuie ponderate cu cele practice, care tin de buget si de spatiul disponibil. Bucatile de piatra trebuie sa fie bine proportionate si sa se imbine perfect, sa aiba texturi rezistente si sa fie realizate din materiale adecvate. De-a lungul timpului marmura, granitul, piatra naturala, gresia, amestecurile de praf de piatra si ciment, fibra de sticla, materialele compozite, toate acestea au fost utilizate pentru a realiza piatra decorativa de interior. Podele, blaturi si glafuri, pereti despartitori, coloane, stalpi de sustinere, trepte si contratrepte, exista o multitudine de zone in care aceste elemente de design interior isi gasesc utilitatea.

Pentru proiectele de locuinte individuale, piatra decorativa de interior este montata in placi de dimensiuni mici si medii. Culorile utilizate sunt de obicei in tonuri calde, iar alternarea nuantelor este folosita cu precadere. Jocurile cromatice, modelele geometrice si florale, imitatiile de texturi naturale sunt des intalnite. Imaginatia designerului face diferenta.
In institutii, centre de afaceri, hoteluri si restaurante, mall-uri si centre comerciale se utilizeaza piatra decorativa de interior mai rezistenta, cu caracteristici anti-alunecare, pentru suprafete destinate traficului intens. Culorile folosite sunt alese in functie de ansamblul arhitectural general, iar alternarea nuantelor este mai putin utilizata decat in primul caz.
Tehnologia de montare a elementelor constitutive este diferita, in functie de materialul utilizat. In cazul pieselor de piatra decorativa din fibra de sticla si materiale compozite este vorba despre produse ecologice si eficiente. Ele nu isi schimba aspectul o data cu trecerea timpului, nu se degradeaza din cauza umiditatii si nu se fisureaza.
Greutatea lor este mult mai mica decat a celorlalte materiale. Culoarea le este incorporata in material, astfel ca se poate crea o gama larga de nuante si modele de piatra decorativa de interior fara costuri suplimentare.
Avantajele utilizarii acestor elemente constructive sunt importante, de aici rezulta si popularitatea lor in ultimii ani, de cand piatra decorativa domina piata materialelor de constructii civile si industriale.

Despre novakim

La noi gasiti idei inovatoare si solutii noi, adaptate la modul de viata al omului modern. Fiecare client primeste solutii personalizate, consultanta de specialitate, transport si montaj gratuite pentru oricare dintre produsele comandate...Fiecare persoana cu care colaboram este unica, dar toate regasesc la Novakim calitatea deosebita a unor produse care inglobeaza tehnologie, creativitate si precizie. Apelati la specialistii nostri pentru proiectele dvs. in domeniile constructii civile si industriale, design, logistica, peisagistica, lucrari de amenajari interioare si exterioare.

Puteti cauta si aici...

Ghivece de flori pentru interior 2

Ghivece de flori la comanda

Plantele, arbustii si florile infrumuseteaza casa si gradina, ne aduc veselie si culoare, transforma un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *